Beste waterwijkbewoners,

Opnieuw is er beweging in circulatieland. Na evaluatie heeft het stadsbestuur een aantal beslissingen genomen zoals jullie wellicht allen al hebt vernomen via de pers.

Zonder er een standpunt in te nemen, geven we hier de twee belangrijkste voor onze wijk mee:

Ten eerste: de aangepaste circulatie in de Tohuiswijk. Van kabinetsattaché Ann Plas ontvingen we vandaag (26/03/2018) het volgende bericht:

Vermoedelijk vernam u al dat er een aangepaste circulatie voor uw wijk zal worden uitgevoerd. Deze circulatie kwam tot stand na grondige analyse van alle voorstellen en voornaamste knelpunten.

We zijn ervan overtuigd dat deze aanpassing ervoor zorgt dat sluipverkeer in de wijk wordt tegen gegaan. Ondertussen blijft de bereikbaarheid van woningen en handelszaken gegarandeerd.   Momenteel bekijken we samen met de diensten wat een haalbare timing is.

 

Ten tweede: de werken aan de Dampoort. Daar worden in de paasvakantie 2 bijkomende verkeerslichten geplaatst om de stroom wagens komend uit Dok Zuid, en de Kasteellaan vlotter het kruispunt te laten oprijden. Met de hoop dat dit de files wat zal verminderen.

Zie ook:

https://wegenenverkeer.be/werken/onderhoudswerken-r40-en-dampoort-gent

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180322_0342359

Heel wat wijzigingen dus. De meningen zijn wellicht opnieuw verdeeld. De as Goudstraat/Minnemeers wordt opnieuw opengesteld – het (toekomstig) woonerf Baudelostraat zal anderzijds geen doorgaand verkeer meer te slikken krijgen.

De wijzigingen zijn vooral ingegeven door de vele sluipwegen in de Tolhuiswijk. Benieuwd hoe lang die nu zullen standhouden …