Hallo,

Even stand van zaken.

De Groendienst wacht momenteel op de prijsverantwoordingen van de inschrijvers om de selectie van de aannemer te kunnen afronden. Gezien de huidige situatie hebben zij hiervoor een verlenging van een maand gekregen om deze info te bezorgen.  Dat betekent dat alle info beschikbaar is in april.

In principe blijft de start van de werken getimed na de Gentse Feesten – àls die al doorgaan.

Verder diende nog een bemalingsvergunning aangevraagd te worden voor de werken. Dit is een aanvulling op de vergunning die al is afgeleverd voor het totale project. De rioleringen in de Baudelostraat zitten namelijk vrij diep waardoor je onder de grondwatertafel moet werken. Hiervoor is bemaling nodig. Die vergunning houdt in dat er voor de vervanging van de rioleringen water opgepompt moet worden. Het rioleringsnet is een aaneenhangend systeem; dus ze zitten vast aan bestaande aansluitingspunten.

Daarvoor zijn er flankerende maatregelen opgenomen, zoals het plaatsen van damwanden indien de bemalingsproef vlak voor de werken zou uitwijzen dat dit nodig is en om het ontwateren van de bovenste lagen tegen te gaan. Er is ook opgenomen dat de aannemer de bomen in het park moet bewateren. De Groendienst zal alle openbaar groen in de invloedssfeer van de bemaling water geven in die periode. Er wordt ook steeds gekeken om deze periode zo kort mogelijk te houden.

De Groendienst heeft een gespecialiseerd bureau een volledige studie laten opmaken om zeker te zijn dat de effecten minimaal zijn en welke flankerende maatregelen moeten genomen worden.

Er komt vooraf ook nog een publieksmoment. De datum wordt later nog meegedeeld van zodra de aannemer gekend is.

Laat ons hopen dat er deze keer schot in de zaak komt!

Dirk