Vandaag is een nieuwe boom geplant in het park. Op dezelfde plek waar nog niet zo lang geleden die prachtige beuk stond die helaas de geest gaf enkele jaren terug.

Een kunstenaar heeft de stam dan nog een tijdelijk leven gegeven als beeld in het park. Maar ook in die gedaante was hij een kort leven beschoren.

Verleden tijd. Een nieuw begin. Een tulpenboom van een drietal jaar oud kwam in de plaats. Licht bijgesnoeid krijgt hij van de mannen van de Groendienst alle kansen. Hopelijk ook van de bezoekers van het park…

Liriodendron tulipifera is zijn officiële naam. Of ook wel gele populier geheten. De tulpenboom herken je aan zijn typische blad, ruwe schors en de vruchten die op tulpen lijken. Deze vruchten blijven hier en daar zitten in de winter, zodat je de boom toch kunt herkennen. De knoppen lijken op boontjes en zijn bruinig. Het blad is zeer opvallend gelobd met een vierkante punt alsof iemand deze met een schaar heeft afgesneden.

Bovendien krijgen de bladeren elke herfst de goud – bronzen verkleuring. Dat belooft dus…!