Publiek sanitair

Sinds de Gentse Feesten beschikt onze Waterwijk over publiek sanitair. De Stad Gent wil op verschillende plekken in de stad, waar veel volk samenkomt, openbaar sanitair voorzien. Een van de mogelijkheden was de kop van de vleugel langs de Ottogracht/Beverhoutplein aan het rond punt. Die vleugel dateert uit 1880/1881 naar een ontwerp van A. Pauli. Voor het ogenblik wordt dit wat ondermaats gebruikt door het MIAT als depotruimte voor hun archief. Maar het is duidelijk stiefmoederlijk behandeld. De dakgoten zijn zo lek als een zeef, met het gevolg dat het pleisterwerk er erbarmelijk bij staat en afbrokkelt. Er moet dringend wat aan gedaan worden, dat is zeker.

Maar goed, ondertussen heeft het bestuur beslist er in een deel van die vleugel sanitair te voorzien. En eerlijk gezegd, ik hield mijn hart vast. Vandalisme is in dergelijke zaken nooit ver weg zonder enige vorm van controle. Het publiek sanitair onder de Zuid was na de eerste week zo goed als afgebroken…

Maar verwondering bovenal. Het ziet er heel deftig uit. Netjes en proper onderhouden. Dan toch een aanwinst voor het centrum, en onze wijk!

 

Vorige

Open Monumentendag

Volgende

Winter…

  1. Ik moet zeggen dat ik ook blij verrast ben hoe de toiletten in goede staat blijven. Meer van dat!

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén