Tenzij je de afgelopen maanden in Timboektoe hebt gewoond, zal iedereen ondertussen wel weten dat er een nieuw circulatieplan opgestart is.

Voor onze Waterwijk is er toch wel een en ander gewijzigd. Het principe is dat er een ‘lus’ in wijzerszin via Goudstraat – Minnemeers – Baudelostraat wordt voorzien.

Een eerste aanpassing is dan ook het omdraaien van de verkeersrichting in de Baudelostraat richting Ottogracht. Hier wordt door een aantal bewoners gevreesd voor sluipverkeer, komend van de Blekerijstraat en Kongostraat. In het oog houden is dus de boodschap!

 

Een tweede wijziging is het afsluiten van de rijrichting aan de Baudelokaai ter hoogte van het park. Dat vermijdt doorgaand en dus sluip-verkeer in onze wijk. Wat uiteraard een goede zaak is voor het woonerf Gelukstraat/Sint-Katelijnestraat.

Maar de spectaculairste aanpassing is natuurlijk de invoering van een zg. ‘knip’ aan het rond punt bij de Ottogracht. Dit zorgt voor een serieuze ommekeer. En op de eerste dag was het echt wel nog wennen voor een aantal chauffeurs …

En nu is het nog redelijk rustig. Afwachten wat het wordt na de paasvakantie.

Dirk