Beste mensen,

Zondag 29 januari is het eindelijk opnieuw zo ver. Na de tegenstribbelende coronajaren gaan onze muzikanten terug aan de slag.

Voor de zevende maal organiseren we, na een verplichte pauze, opnieuw ons goed gesmaakte initiatief met de minihuiskamerconcertjes. In elk geval een gelegenheid voor de buurtbewoners, familie en vrienden om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar.

In onze wijk wonen heel wat mensen die zowel professioneel als niet-professioneel bezig zijn met muziek. Op zondag 29 januari 2023 vindt opnieuw een ontmoeting plaats tussen bewoners en muzikanten in onze wijk. Elke groep kreeg een adres toegewezen. Je kan op verschillende tijdstippen binnenstappen om te genieten van verschillende genres van muziek. Dit jaar is er trouwens opnieuw een nieuwe locatie.

Het nieuwjaarsfeest is gratis. Je hoeft niet te reserveren, je loopt gewoon binnen. Is de locatie vol, dan kom je op een ander tijdstip terug. De concertjes van telkens zo’n drie kwartier hebben immers twee keer plaats per locatie. En als je nieuw bent of niemand kent, dan is dit hèt moment om je buren te ontmoeten en leren kennen. Een glaasje wordt je ter plaatse aangeboden door het buurtcomité. Enkel in onze nieuwe locatie, Bar Baudelo, zal een drankje – van glühwein tot koffie – tegen betaling worden aangeboden. Bar Baudelo is een tewerkstellingsproject van VZW Kompas voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met veel enthousiasme willen ze deelnemen aan onze activiteit, wat voor ons zeker een meerwaarde betekent! Een kleine bijdrage voor een consumptie is voor hen zeer welkom.

De eindreceptie om 18.30u gaat door in de Sint-Katelijnestraat 26, aangeboden door mevr. Liedts en de stichting Liedts-Meesen.

Het programma:                                                                                               

Locatie A: Bart Zwaan en Jonathan Hendriks – Huiskamer:  St-Katelijnestraat 24

Om 15 30 u en 17 30 u

Jonathan Hendriks speelt cello. Buurtbewoner Bart Zwaan begeleidt op piano.

Ze spelen Saint-Saëns (De Zwaan, hoe kan het ook anders), Tango van Bragato en Vivaldi.

Bij Bart

Locatie B: Fernant Zeste – Huiskamer: Baudelostraat 67

Om 14 30 u en 16 30 u

Een indie blues singer songwriter wiens muziek geïnspireerd wordt door o.a. The Black Keys, R. L. Burnside, Jon Spencer, PJ Harvey & Dan Auerbach. Met enkel een elektrische gitaar en stem brengt hij een mooie mengeling van blues, singer-songwriter met ingrediënten van folk en country.

Bij Matthias

Locatie C: Those Metal Boys with their Metal Toys– Huiskamer: Sint-Katelijnestraat 26

Om 15 30 u en 17 30 u

Wouter Maréchal: zang, National steel gitaar, banjo’s, mondharmonica, jug & whistles –

Luk Coen: zang, dobro, ukelele & zingende zaag – Patrick Cattoir: Hawaiian National steel & lapsteel gitaar, ‘background noise’ & zang – Philippe de Chaffoy : viool & strohviool – Marc Van de Veire: mandoline, steelguitar, ukulele & zang – Maarten Bruggeman: staande bas & ‘background noise’

Those Metal Boys with their Metal Toys is een string band die sinds 1977 grasduint in de archieven van blues, jazz en swing van de eerste helft van de twintigste eeuw. De interesse gaat uit naar mooie muziek en die periode vormt een onuitputtelijke bron die garant staat voor verrassende songs en de basis vormt voor het meeste wat er heden ten dage nog steeds aan “populaire” muziek wordt gemaakt. Hun geluid wordt gekenmerkt door de metal-body gitaren die centraal staan in de groep.

Bij de familie Liedts

Locatie D: Jean Luc Stockman en The Lost Flamingos – Bar Baudelo, Minnemeers 10

Om 14 30 u en 16 30 u

J-L Stockman: gitaar, zang – John Lewis: gitaar – Wim Droesbeke: bas – Dirk Vandewiele: drums, zang

Roadmovie muziek waar de sfeer nooit ver van de films van Q .Tarantino en David Lynch is. Gecombineerd met een groot deel eigen werk brengen zij songs met sterke southern border music als algemene invloed.

Bij Bar Baudelo

Locatie E: Robrecht en Dieter – Huiskamer: Gelukstraat 24

Om 14 30 u en 16 30 u

Robrecht Kessels: cello -Dieter Bossu

Buurtbewoners Robrecht Kessels en Dieter Bossu brengen Picos cerebrales, een celloconcerto. Dieter ofte PWEKKO maakte de compositie en Robrecht blies leven in de scores.

Bij Heidi en Robrecht

Locatie C: afsluitende drink – Huiskamer: St Katelijnestraat 26

Om 18 30 u

Als afsluiter wordt iedereen uitgenodigd om nog een drankje te nuttigen bij een gezellige babbel met de muzikanten, vrienden en familie.

Bij de familie Liedts

SAMENVATTING

MuzikantenLocatieUur
Bart Zwaan en Jonathan HendriksA: Sint-Katelijnestraat 2415 30 u en 17 30 u
Fernant ZesteB: Baudelostraat 6714 30 u en 16 30 u
The Metal BoysC: Sint-Katelijnestraat 2615 30 u en 17 30 u
Lost FlamingosD: Minnemeers 1014 30 u en 16 30 u
Robrecht en DieterE: Gelukstraat 2414 30 u en 16 30 u
Afsluitende drinkSint-Katelijnestraat 2618 30u

En breng uw sletsen mee … 😉