Opening Baudelopark zaterdag 23 september om 11.00 u

Het is zover. De Bibliotheekstraat ligt eruit. De Groendienst van de Stad Gent heeft een grote inspanning gedaan om in een heel korte tijd van de twee helften van de voormalige Baudelohof één geheel te laten maken. De aannemer liet er dan ook geen gras over groeien, en klaarde de klus in geen tijd: nà de Gentse Feesten gestart, en anderhalve maand later ziet het er prima uit! De reacties van veel mensen is dan ook uitermate positief. Alleen vragen zich velen af waarom die tweede haag nu echt niet weg kon… De Groendienst vond echter dat er toch nog wat afscheiding diende te blijven tussen de twee delen, omdat nog altijd heel wat mensen er hun hond loslaten. Dit kan echter toch niet de bedoeling zijn. Loslopende honden zijn zo wie zo uit den boze, zeker nu de straat verdwenen is. Het is niet leuk wanneer er in de speelbak een hond rondloopt en bijt in alle speeltoestellen, laat staan er iets laat liggen, of nog erger de kinderen lastig valt.

Uiteraard is dit slechts de eerste fase. We moeten er over waken dat er ook werk gemaakt wordt van de volgende fase, namelijk het volledig herinrichten van het park. En daar zal ongetwijfeld nog wat heen en weer gepraat worden. Maar met de buurtgroep geloven we er in.
Tegelijkertijd dient gedacht aan de heraanleg van de Baudelostraat. Die ligt er erbarmelijk bij, en verdient beter. De leden van de buurtgroep geloven dan ook sterk in een aanleg als woonerf, aansluitend op dat van de Gelukstraat en de Sint-Katelijnestraat. En je kunt de tweede fase van het park niet los zien van deze heraanleg…
Duimen dus.

Enfin, iedereen is dus uitgenodigd op de opening van de herenigde hof. Nu zaterdag dus om 11.00 uur. Drink er allen ene op, want ik kan er helaas niet bij zijn… 12 jaar er voor geijverd. En dan op de receptie afwezig zijn. Je moet het maar doen…

zie ook:
www.gent.be/eCache/THE/4/125.UmVjPTEyMDI3OA

Vorige

Gelukstraat

Volgende

Opening park

  1. dan geven wij misschien wel een pré-opening van het park, aangezien het baudelopark ook een beetje onze habitat is, toch op mooiweerige vrijdagavonden. allé, niet dat er iets speciaal zal te doen zijn.
    Als we te luidruchtig zijn, laat mij iets weten, maar normaalgezien zijn we brave mensen. en zet er u bij, of schop ook eens op onze plastic bal.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén