Heraanleg Baudelopark na vólgende Gentse Feesten

Het was beloofd voor na de Gentse Feesten, maar het blijkt dus “na de Gentse Feesten 2017” te worden. Dat zegt schepen Tom Balthazar (sp.a). Het park zal groter worden en moet klaar zijn tegen de Gentse Feesten van 2018.

De heraanleg van het park is al langer gepland, maar de uitvoering ervan is al enkele keren opgeschoven.

Ook dit jaar komt het park nog niet aan de beurt, ook al heeft het opnieuw erg geleden onder de warme Gentse Feesten. “De werken zullen starten onmiddellijk na de volgende Gentse Feesten”, zegt Balthazar.

“We willen alle werken in één keer kunnen uitvoeren en dat kan momenteel niet. De vergunning moet nog verkregen worden en er moet ook nog afgestemd worden met Waterwegen en Zeekanaal voor de voorziene kaaiverlaging. Het park wordt uitgebreid. Een deel van de Dodoensdreef wordt park, een stuk bibliotheekstraat wordt groener, maar het belangrijkste is dat de straat Baudelokaai gewoon verdwijnt, zodat het park letterlijk tot aan het water loopt. Daarom worden die kaaimuren ook verlaagd, zodat het een beetje de allures van de kaaien aan de Gras- en Korenlei zal hebben.”

De werken aan het park zullen ingrijpend zijn. Tegen de Gentse Feesten van 2018 moet alles helemaal klaar zijn. Feesten in het Baudelopark zal dan ook in de toekomst gewoon kunnen.

[Bron: HLN]

Vorige

Gentse Feesten in de Waterwijk

Volgende

BBQ 2016

  1. 31 augustus 2016 valt op een woensdag
    Groet. Frank De Busscher

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén