Ondertussen is alweer heel wat werk verzet. De Willem-I Kaai begint stilaan vorm te krijgen. En de werken aan de parkverlaging zijn bijna afgerond. Het gras is ingezaaid. Tegelijkertijd wordt het fietspad van de Baudelokaai richting Willem-I Kaai verder afgewerkt. De boomvakken in de Baudelostraat worden voorlopig wat ingezaaid. In het najaar worden de definitieve bomen aangeplant.

Tot aan het bouwverlof wordt aan de afwerking van die zaken gewerkt. Daarna starten de werken aan de Rembert Dodoensdreef, en wordt in het najaar het park zelf onder handen genomen.

Om de draaicirkel van de brandweerwagens te halen richting schoolgebouwen wordt een kleine strook met grasdallen voorzien in de Baudelostraat (foto’s 16/04/2021 © Dirk Boncquet)

(Foto’s 01/04/2021 © Dirk Boncquet)

(Foto’s 18/05/2021 © Dirk Boncquet)

De verlaging is quasi uitgevoerd met de geplande aanleg van de bermen. Boven op de bestaande aanwezige grond – met veel stenen afkomstig van afbraakwerken uit de Belfortstraat destijds – wordt een laag teelaarde gelegd van min 30 cm dik om het gras en andere aanplant alle kansen te geven. De ondergrond zelf is evenwel niet vervuild bleek uit analyse.

(Foto’s 26/05/2021 © Dirk Boncquet)