Beste buurtbewoners,

Het einde komt stilaan in zicht. De beplantingen zijn zowat uitgevoerd, en de werken aan de Bibliotheekstraat vorderen nu stilaan.

Er is heel wat te doen geweest rond de paaltjes in de Baudelostraat. Daar heeft zich een ‘ontbossing’ voorgedaan: die zijn zowaar gehalveerd. Er staan er nog veel te veel, maar we gaan er op vooruit 😉

Dan die houten paaltjes in het park: die dienen toch wel voor de afbakening en geleiding van de plantjes die er nu geplaatst zijn. Doen ze dat niet, dan worden de planten in de kortste keren vertrappeld en/of verwijderd. Het is nu geen zicht, maar alles zal overgroeien na verloop van tijd.

Ondertussen is men begonnen met de aanleg van de nieuwe speeltuin ter hoogte van de vroegere stadslabo – nu kleuterschool. Hieronder vind je een impressie. Het wordt een slingerende draagstructuur waar diverse toestellen en speelelementen op gemonteerd worden: van een vogelnestschommel en glijbaan met platform tot toegangsnet en wiebel-stam. Alles wordt gemonteerd op een zandbed.

Laat ons hopen dat de Gentse Feesten er toch weer geen woestenij van maken en dat alles met respect wordt behandeld …

Dirk