Na de succesvolle eerste Muziek op Sletsen twee jaar terug, organiseren we opnieuw een muziekhappening. De bedoeling is trouwens om dit vanaf nu om de twee jaar te organiseren, alternerend met een nieuwjaarsaperitief. In elk geval een gelegenheid voor de buurtbewoners om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar.

Zoals je ondertussen misschien weet wonen er in onze wijk heel wat mensen die zowel professioneel als niet-professioneel bezig zijn met muziek. Op zondag 23 januari 2011 vindt opnieuw een ontmoeting plaats tussen bewoners en muzikanten in onze wijk. Elke muzikant speelt ofwel bij buren ofwel thuis. Je kan op verschillende tijdstippen binnenstappen om te genieten van verschillende genres van muziek.

Dit nieuwjaarsfeest is gratis. Je hoeft niet te reserveren, je loopt gewoon binnen en als het vol zit dan kom je op een ander tijdstip terug. De concertjes hebben immers twee keer plaats. En als je nieuw bent of niemand kent, wees niet ongerust, dit is het moment om je buren te ontmoeten.

Alvast het programma:

Muziek op Sletsen in de Waterwijk

Zondag 23 januari 2011

Locatie A, Paul Couter, Sint-Katelijnestraat 10

Om 14u en 16 u

Goede wijn behoeft geen krans. Paul Couter zingt en doet het sinds mensenheugenis op gitaar. Bovendien zorgt hij misschien wel voor een verrassing!

Bij Patrick en Margaux Wohlmutter – De Cock

Locatie B, Thomas Noël en Catherine Delasalle,  Goudstraat 18

Om 14 u en 16 u

In deze poëtische omzwerving ontmoeten de teksten en liederen van de Franse zangeres Catherine Delasalle het muzikaal universum van Thomas Noël.

Gaat het over een klein meisje, over verre landen, een mysterieus rood kleed, grote vogels? Heeft het iets met zout te maken of gaat het gewoon over de liefde?

Catherine zingt en speelt ukulélé, accordeon, kalimba, …

Thomas bedient de elektronica, speelt snaren, blaasinstrumenten, percussie en zingt.

Bij Dirk Boncquet en Marijke De Vleeschauwer

Locatie C, Sarah D’Hondt en Philippe de Chaffoy, Baudelostraat 75

Om 14u en 16 u.

Sarah D’Hondt begon als klassieke zangeres maar vindt pas echt haar draai in het chanson. Haar interesse voor Nederlandstalige nummers mondt uit in het project ‘Zonder toegevoegde suikers’.  Voor muziek op sletsen, vormt ze een trio met accordeonist Stijn Bettens en Philippe de Chaffoy.

Philippe de Chaffoy krijgt de prijs voor zijn originele, veelzijdige en sociaal bewogen oeuvre als componist en muzikant. Hij werkte onder meer samen met Koen De Cauter, Roland Van Campenhout, Raymond van het Groenewoud, Urbanus en Walter De Buck. De Chaffoy raakte vooral bekend door zijn vrolijke spirituele fanfaremuziek voor “Vooruit met de kuit”.

Bij Lut Laridaen en Chris Ysebaert

Locatie D, Bart Zwaan en Myriam Mys, Sint-Katelijnestraat 24

Om 15u en 17 u.

Miniaturen

Parels uit de Duitse romantische liedliteratuur en het Frans impressionisme.

Een halfuurtje klassiek luistergenot…met sopraan Myriam Mys en aan de piano: Bart Zwaan.

Om 16 u

Bart Zwaan begeleidt eveneens zijn leerlingen met korte stukjes voor

piano, gitaar, klarinet, saxofoon, altviool, viool en dwarsfluit.

Bij Bart Zwaan, Frank Vandepitte en Wim De Moor

Locatie E, Pwekko, Gelukstraat 51

Om 15 u en 17 u

Dieter Bossu brengt met zijn project Pwekko enkele recente composities die hij maakte voor theater en dans.
Pwekko is een multimediale muzikale performance dat de grenzen van het muziekmaken aftast.  Via een loopsysteem wordt muziek live gespeeld en real-time gesampled. Met stem, elektrische gitaar en percussie worden gelaagde en soms complexe composities opgebouwd. Maar niets is wat het oorspronkelijk lijkt: de stem wordt een elektronisch ritme of een baslijn, de gitaar wordt een kerkorgel, de percussie een stem…

Bij Dieter Bossu en Séverine De Love

Locatie F, Ononde, Gelukstraat 24

Om 15 u en 17 u

Ononde met Robrecht Kessels is fonetisch geïnspireerd op de repetitieve golfslag van het zeewater, op geluidsgolven en op ‘in naam van…’

Voor M.O.S. worden gedichten over dierenliefde en natuurlijk over de mens gebracht. Heidi Delaere kan het niet laten om als uitsmijter een stukje Vijftigerspoëzie te nemen als ode aan de speelse mens in ieder van ons.

Met cello, elektronica en gesproken woord.
Bij Robrecht en Heidi Kessels – Delaere

Afsluiter, Zilke, Goudstraat 2

Om 18 u

Zilke is een volstrekt uniek levenspop trio dat aan de slag gaat met toetsen, beats, gitaar en speelgoed. De scherpe en melancholische teksten worden ondersteund en gerelativeerd door uitgepuurde soundscapes en aanstekelijke riedeltjes. Live zorgt Zilke steevast voor grote ambiance.

Bij Los Perros Calientes, Goudstraat 2

Muzikanten Locatie Uur
Paul Couter A: Sint-Katelijnestraat 10 14u en 16 u
Thomas Noël – Catherine Delasalle B: Goudstraat 18 14u en 16 u
Sarah D’Hondt – Philippe de Chaffoy C Baudelostraat 75 14u en 16u
Bart Zwaan – Myriam Mys D: Sint-Katelijnestr 24 15u, 16u en 17 u
Dieter Bossu E: Gelukstraat 51 15u en 17u
Ononde F: Gelukstraat 24 15u en 17u
Zilke G: Goudstraat 2 18 u

met de financiële steun van de Stad Gent:  Wijk aan Zet