Zondag 23 januari ging de tweede editie van onze activiteit Muziek op Sletsen door. En algemeen kun je stellen dat het opnieuw een succes was. Overal waren meer luisteraars dan de vorige keer. Zowat alle plaatsen waren twee maal volzet. De luisteraars waren vol lof.

Fantastisch toch, om je buren en/of vrienden te ontmoeten bij een leuk concertje en een glas cava of een lekkere koffie. Veel gasten hadden trouwens voor allerlei lekkers gezorgd door wat taarten of cakes te bakken. En er was een heel gevarieerd programma.

Een impressie per locatie:

In de Sint-Katelijnestraat nr 10 bij Patrick en Margaux trad Paul Couter op met twee van zijn vrienden. Toffe muziek die weinig commentaar behoeft.

De tweede locatie was Goudstraat 18 bij Dirk en Marijke. Daar trad Thomas Noël op samen met de fantastische zangeres Catherine Delasalle. De Parijse zangeres, die al jaren in Gent woont, en zeer goed Nederlands spreekt, zong toffe liedjes zoals La fille du facteur (de dochter van de ‘melkboer’). Zelf speelde ze soms verrassende  instrumenten, samen met Thomas die op zijn gitaar tokkelde, of allerlei blaas- en/of percussie-instrumenten mishandelde.

Op de derde locatie bij Lut en Chris in de Baudelostraat 75 troffen we de verrassende zangeres Sarah D’Hondt aan, onder begeleiding van Philippe de Chaffoy op viool en Stijn Bettens  met accordeon. Een aangrijpend trio, met de prachtige stem van Sarah zowaar een voltreffer.

Op locatie 4, Sint-Katelijnestraat 24 bij Bart, Frank en Wim troffen we pianist Bart met de zangeres Myriam Mys aan. Songs uit de Duitse romantiek en het Franse impressionisme waren aan de orde. Met veel stijl gebracht, zorgden de muzikanten voor een intieme sfeer. Indrukwekkend.

 

De 5de plek was wat bijzonder. In een nog onafgewerkte ruimte in de Gelukstraat 51 bij Dieter en Séverine speelde Dieter Bossu enkele wat eigenzinnige composities. Met elektrische gitaar, percussie en stem bracht hij een merkwaardige mix van live en real-time gesampled muziek.

 

Op locatie 6 bij Robrecht en Heidi in de Gelukstraat 24 troffen we de bewoners aan. Onder de naam Ononde bracht Heidi Delaere onder begeleiding van Robrecht Kessels met cello of piano een aantal gedichten in een heel serene sfeer. Om even stil van te worden.

 

En als afsluiter bracht Zilke in Goudstraat 2 in Los Perros Calientes zijn ondertussen klassieke riedeltjes onder begeleiding van twee prettig gestoorde muzikanten. Ambiance verzekerd, en een toffe afsluiter… Zowaar een waardig slot;-)

 

Een aanrader was het zeker die namiddag. Hopelijk ontmoeten we binnen twee jaar elkaar opnieuw.