Beste bewoners van onze Waterwijk,

Mag ik jullie en al je geliefden een tof en wijs 2017 wensen!

Op zondag 29 januari gaat opnieuw onze tweejaarlijkse Muziek op Sletsen door.

Voor de vijfde maal organiseren we ons goed gesmaakte initiatief met de minihuiskamerconcertjes. Een echt lustrumjaar dus! In elk geval een gelegenheid voor de buurtbewoners en vrienden om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar! Dit jaar zijn er trouwens opnieuw enkele nieuwe locaties.

In onze wijk wonen heel wat mensen die zowel professioneel als niet-professioneel bezig zijn met muziek. Op zondag 29 januari 2017 vindt opnieuw een ontmoeting plaats tussen bewoners en muzikanten in onze wijk. Elke muzikant kreeg een adres toegewezen. Je kan op verschillende tijdstippen binnenstappen om te genieten van verschillende genres van muziek.

Dit nieuwjaarsfeest is gratis. Je hoeft niet te reserveren, je loopt gewoon binnen. Is de locatie vol, dan kom je op een ander tijdstip terug. De concertjes hebben immers twee keer plaats per locatie. En als je nieuw bent of niemand kent, dan is dit hèt moment om je buren te ontmoeten en leren kennen. Een glaasje wordt je ter plaatse aangeboden door het buurtcomité.

Het programma:                                                         

Locatie A: Paul Couter – Huiskamer:  Baudelostraat 67

Om 14 30 u en 16 30 u

Paul Couter speelt solo op gitaar zijn beklijvende liedjes. Rock is nooit ver weg maar blues zeker ook niet. ‘O woman why do you hurt me soooo!!!’ Goede wijn behoeft geen krans.

Bij Sara Vanwalleghem en Matthias Heimerdinger

 

Locatie B: Jean-Luc Stockman. – Huiskamer: Oudevest 31

Om 14 30 u en 16 30 u

Jean-Luc Stockman en band brengen scheefgetrokken  country blues met soms latino invloeden. De liederen gaan over werk, de liefde en het zwerven. Ze passeren langs Ry Cooder, David Lindley en The Latin Playboys. Benieuwd wat dat wordt!

Bij Jean-Luc Stockman en Johanna Gielen

 

Locatie C: Hotclub du Brugeshomme – Huiskamer: Willem de Beersteeg 8

Om 15 30 u en 17 30 u

 Hotclub du Brugeshomme is een driekoppige band bestaande uit twee broers en hun neef. Ze zetten de familietraditie om muziek te spelen verder, die al meerdere generaties bij de familie Bruggeman leeft. Bewapend met gitaar, bas en sopraan saxofoon brengen ze jazz-standards maar nog het liefst zigeunerswing alla Django Reinhardt.

Bij Lisa Valcke en David Hannon

Locatie D: ASKANYI – Huiskamer: Sint-Katelijnestraat 26

Om 15 30 u en 17 30 u

Askanyi is een achtkoppig gezelschap, bestaand uit een klassiek kwartet met vier  stemmen. Ze brengen een fusie tussen Westerse en traditionele Afrikaanse vocale muziek.

In oktober waren ze te gast op het internationale festival Cervantino in Mexico, de woensdag na ons nieuwjaarsconcert zijn ze aanwezig in het Propulse Festival Botanique. Nu hebben we ze kunnen strikken omdat er een Waterwijkbewoner bij speelt!

Zangers: Jupiter Diop , Marie-Ange Teuwen , Fredy Massamba , Nicole “Bongo” Letuppe Strijkkwartet: Esther Lambrechts, Sebastien Paz Ceroni, Marijn Thissen, Robrecht Kessels.

Bij de familie Liedts

 

Locatie E: Zilke – Huiskamer: Krommewal 96

Om 18 30 u

 Als afsluiter trekken we naar café Misterioso om naar Zilke te luisteren. Zilke is een volstrekt uniek levenspoptrio dat aan de slag gaat met toetsen, beats, gitaar en speelgoed. De scherpe en melancholische teksten worden ondersteund en gerelativeerd door uitgepuurde soundscapes en aanstekelijke riedeltjes. Live zorgt Zilke steevast voor grote ambiance.

 Bij café Misterioso

SAMENVATTING

 

Muzikanten Locatie Uur
Paul Couter A: Baudelostraat 67 14 30 u en 16 30 
Jean-Luc Stockman B: Oudevest 31 14 30 u en 16 30 
Hotclub du Brugeshomme C: Willem De beersteeg 8 15 30 u en 17 30 
Askanyi D: Sint-Katelijnestraat 26 15 30 u en 17 30 
Zilke E: Krommewal 96 18 30 u
Askanyi

Askanyi

 

Veel groetjes en tot binnenkort!

Dirk