Voor de zesde maal organiseerden we ons goed gesmaakte initiatief met de minihuiskamerconcertjes. Een fijne gelegenheid voor de buurtbewoners, familie en vrienden om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar.

Op zondag 27 januari 2019 vond opnieuw een ontmoeting plaats tussen bewoners en muzikanten in onze wijk, waar heel wat mensen wonen die zowel professioneel als niet-professioneel bezig zijn met muziek. Elke muzikant kreeg als naar gewoonte een adres toegewezen. Op die manier konden we in leuke en gevarieerde locaties genieten van verschillende genres van muziek. En het was opnieuw een hoogvlieger!

Een impressie:

Locatie A: Bart Zwaan met Myriam Mys en met studenten bij Bart

Eerst zong Myriam onder begeleiding van Bart op de piano liederen van Schubert, Fauré, Debussy en Ravel. Daarna speelde hij samen met studenten van “De Kunstbrug”: Anton Van Durme – viool -speelde Bartok; Lucas Van Tricht – fagot – speelde Weber; Bart Van Effelterre – hobo – speelde Poulenc; Liesbet Cosyn – hobo – speelde Bellini

Locatie B: Paul Couter – Osoloduo bij Ed en Gwenda

Paul Couter liet ons genieten van urbanblues. Hij zong en speelde voor ons slide guitar. Zijn compagnon Johan Ruyters nam de saxofoon voor zijn rekening.

Locatie C: Quetzal duo bij de familie Liedts

Hier werd traditionele muziek uit het zuiden van Mexico (Chiapes, Oxaca, Veracruz) gebracht door Sofía Díaz en Jasper De Kind. Sofia (zang) en Jasper (gitaar) brachten intieme muziek die het leven en de dood bezingt, de liefde en het verdriet.

Locatie D: Jean Luc Stockman en Lost Flamingos bij Jean-Luc en Johanna

Er werd door de groep rootsy border music  gebracht, soms doordrongen met soundscapes. Sfeer verzekerd!

Afsluitende drink

Als afsluiter werd iedereen uitgenodigd om nog een drankje te nuttigen bij een gezellige babbel met de muzikanten, vrienden en familie.

Uiteraard zijn we de eigenaars die hun huizen open stelden enorm dankbaar! Dikke pluim in elk geval. Ook alle bestuursleden die instonden voor een helpende hand, maar vooral Heidi, die alweer een puik programma in elkaar stak: dikke merci!

We kijken nu al uit naar de volgende editie binnen twee jaar …;-)

Dirk