Muziek op sletsen in de Waterwijk.

In navolging van ons jaarlijks aperitief in het park, organiseren we nu ook voor de eerste maal een nieuwjaarsontmoeting. Een gelegenheid voor buurtbewoners om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar.

We stelden vast dat er in onze wijk heel wat mensen zowel professioneel als niet- professioneel bezig zijn met muziek. Daarom wordt nieuwjaar dit jaar ingezet met een bijzonder muzikaal manœuvre. Op zondag 25 januari ek vindt een ontmoeting tussen bewoners en muzikanten plaats. Elke muzikant speelt ofwel bij buren ofwel thuis. Men kan op verschillende tijdstippen binnenstappen om te genieten van verschillende genres van muziek.

Waarom ‘op sletsen’? Vermits we uitgenodigd worden in ‘huiskamers’ wordt er aan de bezoekers gevraagd zeker hun pantoffels mee te brengen.

Dit nieuwjaarsfeest is gratis maar de ruimte helaas beperkt. Reserveren is dus noodzakelijk, via e-mail op devriese.okerman@skynet.be , of loop even bij Luc langs (Goudstraat 12) Bij afwezigheid: briefje in de bus. Bovendien kan men maar maximum met vier personen inschrijven per adres, kinderen onder de 15 hoeven niet in te schrijven. Je kunt gerust ook enkele vrienden meebrengen. Vermeld zeker je top 3 van keuze, naarmate de tijdsblokken volzet zijn, kijken we naar keuze 2, enz. We sturen een bevestiging van je mail.

Namens de buurtgroep Waterwijk,

Dirk Boncquet, voorzitter buurtgroep Waterwijk – Heidi Delaere, organisator

Het programma:

Locatie A, Ononde, Gelukstraat 24, 9000 Gent.

Om 14u en 16 u 

Ononde is fonetisch geïnspireerd op de repetitieve golfslag van het zeewater, op geluidsgolven en op ‘in naam van…’

Het ensemble brengt een compositie over kinderlijke verwondering en bittere ernst, over oorlog en vrede, over vreugde en verdriet, over de zuiverende kracht van water en kwikzilveren melodieën die filmische beelden genereren.

Voor drie celli,piano, contrabas en elektrisch gitaar,opgefrist met geluidssamples en gesproken woord in een integrale compositie van Robrecht Kessels.

Met: Heidi Delaere, Stijn Dickel, Eline Duerinck, Christel Kessels, Christhophe Rosseeuw, Wouter Vercruysse, Robrecht Kessels.

Bij Robrecht en Heidi Kessels-Delaere

Locatie B, Klingskoorken,  Sint-Katelijnestraat 10,

Om 14 u en 16 u 

Klingskoorken is een voor deze speciale gelegenheid gevormd ‘koorken’  en zal een muzikale ratatouille brengen  van Oude Vlaamse volksmuziek, duetten voor accordeon, improvisaties van jazz en klassiek en een composite voor fluit van Hedwig Vandaele.

Met Pascale Boulate, Hedwig Vandaele, Isabelle van Ongevalle, Carine Vander Gucht, Helga Wohlmutter.

Bij Patrick en Margaux Wohlmutter-De Cock

Locatie C, Sint-Katelijnestraat 24

Om 15u, 16 u en 17 u. 

Bart Zwaan begeleidt zijn leerlingen op piano en brengt werk van Brahms, C.M. Von Weber en M. Arnold om 15 u en 16 u.

Om 17 u spelen de buurtkinderen korte stukjes voor piano, gitaar, klarinet, saxofoon, altviool, viool en dwarsfluit.

Met: Spencer Bogaert, Estee De Busscher, Isabelle Janssens, Karel Naessens, Liselore en Vitaly Van Acker, Lotte Van Gastel, Sofie Van Wesemael en Ellen Zmierczak.

Bij Bart Zwaan, Frank Vandepitte en Wim De Moor

Locatie D, Thomas Noel, Goudstraat 18,

Om 15 u en 17 u

Agent Wander is het kindje van allround muzikant Wim Kesteloot. Centraal bij Agent Wander staat de combinatie van het Engelstalige geschreven woord met de betere melodieën. Kesteloot neemt zang en gitaar voor zijn rekening; zijn kompaan, Thomas Noël, piano, keyboards en nog meer gitaar. Het duo wordt versterkt met Tom De Wulf aan de drums en Sam Van Ingelgem op contrabas. Agent Wander met band dus, of een stel doorgewinterde muzikanten voor de eerste maal live. Een primeur!

bij Dirk en Marijke Boncquet-De Vleeschauwer

Locatie E, Dieter Bossu, Baudelostraat 75,

Om 15 u en 17 u

Dit viertal brengt een korte compositie van Dieter Bossu. Verder wordt geput uit het blues en rockrepertoire, verrijkt met enkele improvisaties, die de magie van deze ongewone muzikale namiddag verder zullen sublimeren.

Met: Dieter Bossu, Sandrijn Dierickx, Jean-Luc Stockman en Peter Ysabie.

Bij Chris en Lut Ysebaert-Laridaen

Afsluiter, Zilke, Goudstraat 2

Om 18 u

Zilke staat voor semi-elektronisch levenslied, behaaglijk naïef en prikkelend ontwrichtend. Spontaan opgenomen in een keuken met een laptop en wat er zich in die keuken zoal bevindt. Nederlandstalig met Vlaamse tongval. Mijmeringen en kwinkslagen over vriendschap, respect, verlangen en distantie. Onverholen ernst ontmoet relativerende humor.
Met laptop, gezang, gitaar, percussie, toetsen, huisraad en speelgoed.

Bij Los Perros Calientes

Overzicht:

Muzikanten

Locatie

Uur

Ononde

A:Gelukstraat 24

14u en 16 u

Klingskoorken

B: Sint-Katelijnestr, 10

14u en 16 u

Bart Zwaan

C: Sint-Katelijnestr 24

15u, 16u en 17 u

Thomas Noel

D: Goudstraat 18

15u en 17u

Dieter Bossu

E: Baudelostraat 75

15u en 17u

Zilke

F: Goudstraat 2

18 u

Breng zeker je pantoffels mee!

Buurtgroep Waterwijk

Met dank aan “Wijk aan Zet” van de Stad Gent voor de financiële steun